Loading...

Novice

Vse preberi brez razlike!

Literarni natečaj: SANJE SO VELIKA SKLEDA 2023

 

 

ORGANIZACIJSKI ODBOR DRUŽINSKO TURISTIČNEGA FESTIVALA MAČJE MESTO 2023

RAZPISUJE NAGRADNI LITERARNI NATEČAJ

 

SANJE SO VELIKA SKLEDA

 

1.     NAMEN 

V Radencih bo od 16. do 17. junija 2023 potekal IX. Družinski turistični festival Mačje mesto, katerega organizator je Občina Radenci.

 

Družinsko-turistični festival Mačje mesto je integralni turistični dogodek, ki je svoj prvi rojstni dan praznoval leta 2015. S svojo literarno uspešnico Maček Muri ga je navdihnil častni občan in domačin Radencev Kajetan Kovič. Naš muc Maček Mijav, ki vodi Mačje mesto, ostaja v svojem zdraviliškem parku v družbi številnih mačk in mačkonov in mu prav nič ne manjka. Postal je župan mačjega mesta. V park privablja obiskovalce vseh starosti in jih navdušuje s svojimi modrostmi in norčijami.

 

Festival je z ustvarjalnimi delavnicami, kulturnimi vsebinami, športno-rekreativnimi dejavnostmi, kulinariko in z drugimi spremljevalnimi dogodki postavil Radence na turistični zemljevid družinskih festivalov, kakršnega v tem delu Slovenije ne poznamo. Število udeležencev se iz leta v leto povečuje. Ponosni smo, da je festival postal ena izmed najpomembnejših prireditev v kraju in regiji.  

Preberi več

Literarni natečaj: SANJE SO VELIKA SKLEDA

 

ORGANIZACIJSKI ODBOR DRUŽINSKO TURISTIČNEGA FESTIVALA MAČJE MESTO 2022

RAZPISUJE NAGRADNI LITERARNI NATEČAJ

 

SANJE SO VELIKA SKLEDA

 

1.     NAMEN

V Radencih bo od 17. do 18. junija 2022 potekal VIII. Družinski turistični festival Mačje mesto, katerega organizator je Občina Radenci.

 

Družinsko-turistični festival Mačje mesto je integralni turistični dogodek, ki je svoj prvi rojstni dan praznoval leta 2015. Navdihnil ga je častni občan in domačin Radencev Kajetan Kovič s svojo literarno uspešnico Maček Muri. Naš muc Maček Mijav, ki vodi Mačje mesto, ostaja v svojem zdraviliškem parku v družbi številnih mačk in mačkonov in mu prav nič ne manjka. Postal je župan mačjega mesta. V park privablja obiskovalce vseh starosti in jih navdušuje s svojimi modrostmi in norčijami.

 

Festival je z ustvarjalnimi delavnicami, kulturnimi vsebinami, športno-rekreativnimi dejavnostmi, kulinariko in z drugimi spremljevalnimi dogodki postavil Radence na turistični zemljevid družinskih festivalov, kakršnega v tem delu Slovenije ne poznamo. Število udeležencev se iz leta v leto povečuje. Ponosni smo, da smo tudi v času epidemije uspeli ohraniti naš festival v skoraj neokrnjeni obliki!

Preberi več

Mačje mesto prestavljeno na prvi vikend v septembru 2021

Zaradi veljavnih ukrepov za zajezitev širjenja okužb, ki se za potrebe festivala prepočasi sproščajo, se je Občina Radenci v skrbi za ohranjanje zdravja in zajezitvi virusa odločila, da bo Družinsko turistični festival Mačje Mesto prestavila na začetek šolskega leta v mesec september (3. do 5.).

Občina Radenci bo v junijskem terminu v sklopu slavnostne akademije ob občinskem prazniku izvedla podelitev priznanj najuspešnejšim udeležencem literarnega natečaja Sanje so velika skleda.

Vabimo vas, da se nam pridružite v septembrskem terminu, ko bodo radenski park spet zavzeli mucke in mucki. 

Srčno si želimo nadaljevati s festivalom in zelo se trudimo, da zaradi »stvarce, ki je ne vidiš, ne vohaš, te tipaš« ne izgubimo prireditve na katero smo vsi zelo ponosni.

Preberi več

Literarni natečaj: SANJE SO VELIKA SKLEDA

ORGANIZACIJSKI ODBOR DRUŽINSKO TURISTIČNEGA FESTIVALA MAČJE MESTO 2021

RAZPISUJE NAGRADNI LITERARNI NATEČAJ

 

SANJE SO VELIKA SKLEDA

 

1.       NAMEN

V Radencih bo od 18. do 20. junija 2021 potekal VII. Družinski turistični festival Mačje mesto, katerega organizator je Občina Radenci.

 

Preberi več

Kako do nas?